sałatka jarzynowa
Znana i lubiana sałatka warzywna z jajkiem, wymieszana majonezem i musztardą...
sałatka gyros
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Pod koniec dodać przyprawę "Gyros"...
Jajka faszerowane szynką i ogórkiem kiszonym. Przepis jest bardzo prosty, przygotowanie łatwe i szybkie, a jajka faszerowane smakują wyśmienicie, szczególnie ze świeżym pieczywem. Jajka faszerowane polecamy na śniadanie wielkanocne. Porcja dla dwóch osób.
Kategoria: |
Sałatki |
Dodane: |
05.03.2011r. |
Składniki: |
3 jajka 2 plasterki szynki 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz |
Wykonanie: |
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka. Szynkę i ogórki pokroić w drobniutką kostkę. Żółtka rozgnieść łyżką, dodać pokrojone ogórki i szynkę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Połówki jajek napełnić farszem. Udekorować według uznania. Przed podaniem jajka faszerowane schłodzić w lodówce. Najlepiej smakują ze świeżymi bułeczkami. |
POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA COOKIES PRAWA AUTORSKIE WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI
COPYRIGHT © ZUNET 2008 - 2024